Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare polisanmälda för sexuellt ofredande

PolisanmalanTvå bussförare som kör för Skånetrafiken och är anställda vid olika bussföretag har polisanmälts, misstänkta för sexuellt ofredande. Anmälan har gjorts nyligen och oberoende av varandra av två kvinnor. Enligt uppgift har den ena händelsen skett under arbetstid och föraren har omedelbart tagits ur tjänst i väntan på utredning. Den andra händelsen har enligt uppgift ägt rum utanför arbetstid.

– Vi ser mycket allvarligt på detta, händelser av denna karaktär är helt oacceptabla i vår verksamhet. Båda händelserna kommer nu att utredas så vi får klarhet i vad som skett.

– Vi har närmare 5 000 duktiga bussförare och Skånetrafiken har mycket tydliga riktlinjer för vad som gäller i uppförandet mot våra kunder. Alla ska åka tryggt och säkert med kollektivtrafiken i Skåne. Enligt våra värderingar ska vi vara välkomnande och möta alla kunder med omtanke och respekt, säger Joakim Agartson, tillförordnad trafikdirekör på Skånetrafiken.

Skånetrafiken har kontaktat de berörda företagen, men uppger att man i nuläget inte har några ytterligare kommentarer av ”respekt för alla inblandade och pågående polisutredning”.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)