Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest Volvo i juli

Volvo toppade nyregistreringarna av tunga bussar under juli. Foto: Volvo.

Volvo toppade nyregistreringarna av tunga bussar under juli. Foto: Volvo.

Volvo hade överlägset flest nyregistrerade tunga bussar i Sverige under juli, enligt siffror från branschorganisationen Bil Sweden. Under månaden registrerades totalt 120 nya bussar (både lätta och tunga), 25,0% fler än under samma tid förra året, då 96 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juli 642 bussar, 4,4% fler än förra året, då 615 registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 99 under juli, 13,8% fler än under samma tid förra året då 87 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juli 506 tunga bussar, 1,0% färre än under motsvarande period förra året då 511 registrerades.

Här är statistiken för nyregistrerade tunga bussar i Sverige under juli:

Volvo 57
Scania 19
VDL 9
Setra 6
Mercedes-Benz 4
MAN 1
Neoplan 1
Iveco 1
Temsa 1

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)