Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Missnöjd med länstrafiken – startar egen busslinje

Bussen som ska ge de boende på Djurön i Östergötland bättre kollektivtrafik. Foto: Björn Hammarskjköld.

Bussen som ska ge de boende på Djurön i Östergötland bättre kollektivtrafik. Foto: Björn Hammarskjöld.

I slutet av månaden startar en entreprenör privat busstrafik mellan resecentrum i Norrköping och Djurön, omkring en mil nordost om Norrköping. Linjen startas av Björn Hammarskjöld, själv boende på Djurön, som har tröttnat på de som han anser dåliga kommunikationerna mellan Djurön och Norrköping.

I början av augusti skickade ha ut en enkät till mer än 600 mottagare i Djurön med omnejd där han frågade om intresset bland de boende för en pendlarlinje till Norrköping,

– Jag bor på Djurön och ser hur dåliga kommunikationer påverkar oss. Jag har väl fått ett hundratal svar just nu och många är positiva till idén, säger han till Norrköpings Tidningar.

Hammarskjöld anser att kollektivtrafiken till Djurön bara har blivit sämre med åren och är kritisk till Östgötatrafikens sätt att sköta landsortstrafiken. Därför satsar han nu på egen trafik och har köpt en buss för verksamheten – en Mercedes-Benz Integro från 2002. Han planerar också att anställa förare. På morgnarna ska bussen gå tre dagliga turer in mot Norrköping, på eftermidddagarna lika många från staden.

Verksamheten ska finansieras med månadskort och enkelbiljetter.

– Det är inte meningen att jag ska tjäna några pengar på det här. Det här är pendlarnas buss. Jag tänker mig att en enkelbiljett ska kosta omkring 20 kronor och ett månadskort kanske 500 kronor. Åker tillräckligt många kan vi fixa en nyare buss, säger han till Norrköpings Tidningar.

Och även om bussen har några år på nacken kommer den att ha wifi, laddstationer för mobiltelefoner och liknande samt en kaffemaskin.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)