Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skolskjutsskandal i Lidköping

SkolskjutsskyltAvställda bussar har använts som skolskjutsar i Lidköping av taxiföretaget Lidköpings Taxi. Det kunde kommunen konstatera i veckan. Upphandlingsenheten vid Lidköpings kommun fick under onsdagen tips om att något inte stod rätt till med leveransen av skolskjutsar från Lidköpings Taxi.

I den upphandling som kommunen genomförde i våras fick Lidköpings Taxi ansvar för skolskjutsturerna i områdena Stenhammar, Otterstad och Järpås. Efter kontroll av bussarna visade det sig att flera var avställda, det saknades registrering för yrkesmässig trafik och vid någon av skolorna kom inte alla bussar som var beställda enligt avtal.

Kommunens upphandlingschef tog kontakt med Lidköpings taxi så snart missförhållandena hade konstaterats.Företaget registrerade omgående bussarna men problem kvarstod med att någon buss fortfarande saknade registrering för yrkesmässig trafik. Dessutom saknades en buss.

På Lidköpings kommun uppger man idag att man ser mycket allvarligt på det inträffade.

Eftersom Lidköpings Taxi inte har följt kraven i upphandlingen kommer nu upphandlingsenheten att se över avtalet och utreda om det som hänt är grund för avtalsbrott och hävning av avtal.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)