Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordsommar för Birka Cruises

Birka Cruises´ vd Satu Andersson kan blicka tillbaka på en rekordsommar för rederiet. Foto: Birka Cruises.

Birka Cruises´ vd Satu Andersson kan blicka tillbaka på en rekordsommar för rederiet. Foto: Birka Cruises.

Birka Cruises har i år haft sin lönsammaste sommar någonsin. Det ekonomiska resultatet ökade med 57 procent jämfört med föregående år.   Företaget förklarar den kraftiga uppgången med satsningar på nya kryssningsupplägg, nya restaurangsatsningar och flera investeringar.

– Siffrorna talar för sig själv och visar att vi utvecklas i en riktning som tilltalar resenärerna. Dessutom på en marknad med hård konkurrens och tuffa marginaler, säger Satu Andersson, vd för Birka Cruises.

Hon framhåller att rederiets målgrupp har breddats och i linje med produktutvecklingen spenderar resenärerna allt mer ombord.

– Premiumhytterna tar slut allra först, taxfreeförsäljningen ökar samtidigt som fler restauranger och nya barer starkt bidrar till både ökad omsättning och bättre lönsamhet. Jämfört med förra sommaren ökade våra biljettintäkter med 15 procent och i spaavdelningen ser vi en omsättningsökning på drygt 20 procent, säger Satu Andersson.

Birka Cruises är ensamma om att arrangera långkryssningar, två-fyra dygn till olika resmål kring Östersjön. Satsningen på nyheten Höga Kusten med Luleå slog alla rekord och alla tre kryssningar sålde snabbt slut.

– Långkryssningarna inför sommaren bokade tidigare än någonsin och förfrågningar för Höga Kusten till sommaren 2017 har redan trillat in. Samtidigt ger både långkryssningar och specialkryssningar nya resenärer som också upptäcker våra 22-timmars skärgårdskryssningar , säger Satu Andersson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)