Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Appar öppnar anropsstyrda enkelresor

Nu blir det möjligt att köpa enkelbiljett även för den anropsstyrda kollektivtrafiken i Västra Götaland. Foto: Thomas Harrysson.

Nu blir det möjligt att köpa enkelbiljett även för den anropsstyrda kollektivtrafiken i Västra Götaland. Foto: Thomas Harrysson.

Ny teknik gör det nu möjligt för resenärer som reser med både anropsstyrd och vanlig linjetrafik i Västra Götaland att åka på enkelbiljett. Tidigare har det inte varit möjligt eftersom det inte har funnits några biljettmaskiner i de anropsstyrda fordonen. Nu kan man använda Västtrafiks framgångsrika app Västtrafik To Go för att köpa biljetter.

– Med Västtrafik To Go har kunden både biljett och butik direkt i mobilen. Nu blir biljettköpet enklare och den här typen av bytesresor billigare, eftersom kunden kan resa vidare på samma biljett så länge den är giltig, säger Maria Holmström, chef privatkund Västtrafik.

Enkelbiljetterna gäller inom den anropsstyrda linjetrafiken, det vill säga anropsstyrda turer med tidtabell som går att söka i reseplaneraren. Resorna beställs sedan via Västtrafiks beställningscentral. Inom övrig anropsstyrd trafik gäller andra villkor.

– Genom att göra det enklare att resa med anropsstyrd trafik i kombination med övrig linjetrafik hoppas vi att fler ska upptäcka möjligheterna att använda den, säger Maria Holmström.

Förutom att bytesresor blir enklare och billigare innebär den utökade biljettgiltigheten (90 minuter) att möjligheterna att resa med den anropsstyrda linjetrafiken förbättras, då enkelbiljetterna inte längre enbart gäller för en specifik resa.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)