Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretag och kommun samarbetar för synligare barn

skolbarn, skolskjutsar, trafiksäkerhet, Bergkvarabuss, Orust kommun

skolbarn, skolskjutsar, trafiksäkerhet, Bergkvarabuss, Orust kommun

När dagarna nu snabbt blir mörkare gäller det att synas i trafiken. Därför kommer Bergkvarabuss och Orust Kommun att nästa vecka dela ut reflexvästar till samtliga elever från förskola till årskurs 6 i grundskolorna på Orust så att barnen syns bättre på väg till och från skolbuss och skola.

Västutdelningen är ett led i Bergkvarabuss säkerhetsarbete. Det innefattar också en inventering av hållplatser som eventuellt behöver förbättras. Arbetet syftar till att både förbättra bussförarnas arbetsmiljö, så att de kan planera sin körning på ett säkert sätt, och för att öka säkerheten för de som reser med buss.

– Vi på Bergkvarabuss kom med ett förslag och kommunens folkhälsoråd hängde på. Vi tycker det är en positiv sak att göra tillsammans, säger Elin Svensson, utbildningssamordnare på Bergkvarabuss i Henån.

Tanken med initiativet är att skolbarnen ska synas bättre på väg till och från skolan och skolbussen. Initiativtagarna till kampanjen hoppas också att barnens hjälper till och uppmanar barnen att använda västarna, inte bara på vägen till och från skolan utan också på fritiden.

Omkring 1 000 västar ska delas ut nästa vecka.

– Vi tycker det är viktigt att alla elever får var sin väst, inte enbart de som åker skolbuss, säger Anna Sandberg, folkhälsostrateg på Orust kommun.

Utdelningen sker onsdag den 12 oktober.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)