Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria resor för jobbsökande ungdomar

Stockholms stad satsar på fria kollektivtrafikkort till ungdomar som söker jobb. Foto: Ulo Maasing.

Stockholms stad satsar på fria kollektivtrafikkort till ungdomar som söker jobb. Foto: Ulo Maasing.

Stockholms stad kommer från nästa år att satsa en miljon kronor på fria kollektivtrafikkort till ungdomar. Det gäller ungdomar som inte har börjat eller som har hoppat av gymnasiet. Kortet är tänkt för att ungdomarna, som saknar sysselsättning och inte har rätt till försörjningsstöd, ska kunna ta sig till exempelvis Jobbtorget, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm.

Främst handlar det om 16 – 18-åringar. Syftet är att satsa på ungdomar som aktivt söker sysselsättning. Totalt handlar det enligt politikerna om upp till 800 ungdomar.

– Många unga måste idag planka för att ta sig till Jobbtorget för att de inte har råd med SL-kort, säger Sissela Nordling Blanco, gruppledare för Fi, i Stockholms stadshus till SR Stockholm.

Taggat som:

1 kommentar »

  1. Beslutet om gratis sommarlovsresor är ett hån mot alla som bor utanför storstäderna.

    Vänsterns och regeringens besked om att alla gymnasie- och högstadieelever ska få fria kollektivtrafikresor på sommarlovet visar hur Stockholmsfixerade regeringen är. Förslaget är ett hån mot alla som inte bor i de större städerna. Många av Dalarnas ungdomar har inte möjlighet att åka buss på sommarloven, då det inte går några bussar där de bor. Vänstern snackar om att nolltaxa är frihet. Men det är ju bara för de som har tillgång till kollektivtrafik som får ta del av den friheten.

    Om regeringen menar allvar med att minska utanförskapet så borde man använda de förslagna 350 miljoner kronor per år till att underlätta för ungdomar att ta körkort. Ett körkort ger frihet och är ofta också ett krav för att få arbete.
    Göte Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)