Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekrytering och utbildning av bussförare heta frågor hos Anna & Ulrika

Anna Grönlund & Ulrika Egervall från Sveriges Bussfretag möter nu Irene Wennemo, statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet. I ett kvartslångt samtal diskuterar de branschens behov av bussförare och mekaniker, konsekvenserna av Arbetsförmedlingens havererade upphandling av utbildning för nya bussförare samt den svenska tillsynen av kör- och vilotider och dess inverkan på möjligheterna att locka nya personer till bussföraryrket.

Anna Grönlund & Ulrika Egervall från Sveriges Bussföretag möter nu Irene Wennemo, statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet. I ett kvartslångt samtal diskuterar de branschens behov av bussförare och mekaniker, konsekvenserna av Arbetsförmedlingens havererade upphandling av utbildning för nya bussförare samt den svenska tillsynen av kör- och vilotider och dess inverkan på möjligheterna att locka nya personer till bussföraryrket.

Bussbranschens behov av förare och mekaniker, konsekvenserna av Arbetsförmedlingens havererade upphandling av bussförarutbildning samt hur kontrollen av kör-och vilotider påverkar rekryteringen till branschen. Det är tre frågor som är i fokus i det nya avsnittet av Anna och Ulrika möter.

I ett kvartslångt samtal med Irene Wennemo, statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet, diskuterar Sveriges Bussföretags båda vice vd:ar Anna Grönlund och Ulrika Egervall de här brännande branschfrågorna. Irene Wennemo är tydlig med att bäst resultat av olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder fås när företagen involveras tidigt i processen. Och så delar hon med sig av sitt bästa bussminne, som gav henne nya sociala erfarenheter!

I samtalsserien Anna & Ulrika möter som publiceras här på bussmagasinet.se är det Sveriges Bussföretags båda vice VD:ar branschchef Anna Grönlund och förhandlingschef Ulrika Egervall som möter personer som påverkar – och påverkas av – den svenska bussbranschen. Mötesplatserna är hos den intervjuade själv, i Svenskt Näringslivs TV-studio eller på annan plats.

Har du som bussföretagare tips eller tankar om vilka Anna & Ulrika ska träffa? Mejla till anna.gronlund@transportforetagen.se eller ulrika.egervall@transportforetagen.se !

Tidigare avsnitt i serien kan du självklart också se, klicka bara här!

Här är det senaste avsnittet (Film och projektledning: Charlotte Erlandsson.
Redigering och teknisk produktion: Axel Grönlund.):

Anna och Ulrika möter… Del 8 from Bussmagasinet.se on Vimeo.

Taggat som: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)