Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kinesisk-isländsk elbussaffär i Göteborg

Kinesiska bussar till Island via Göteborg. Johannes Runarsson, vd för Straeto skakar hand med Benedikt G. Gudmundsson, General Manager of North Europe, Yutong, efter avslutad affär. Foto: Svenska Mässan.

Kinesiska bussar till Island via Göteborg. Johannes Runarsson, vd för Straeto skakar hand med Benedikt G. Gudmundsson, General Manager of North Europe, Yutong, efter avslutad affär. Foto: Svenska Mässan.

Persontrafik 2016 i Göteborg hade globala inslag. Den kinsesiska busstillverkaren Yutong sålde på Persontrafikmässan i Göteborg på torsdagen de första elbussar som Yutong sålt i Norden. Beställare är lokaltrafiken i Reykjavik, Straeto. Affären hade förhandlats fram tidigare, men det slutliga undertecknandet av avtalet äge rum i Yutongs monter på Persontrafik där Yutong också visade en stadsbuss av samma modell som Straeto nu har köpt.

Men fler elbussar är på väg till Island. Det isländska turistbussföretaget Gray Line och den kinesiska busstillverkaren BYD har nyligen undertecknat ett avtal om utveckling och leverans av helelektriska turistbussar som är anpassade till klimatet på Island.

Avtalet innebär att Gray Line ska förmedla erfarenheter till BYD om vilka krav som ställs på bussarna för att de ska fungera på Island. Därefter ska busstillverkaren ta fram turist- och långlinjebussar som fungerar under alla årstider på ön.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)