Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Nobina Norge

Jan Volsdal har utsetts till ny vd för Nobina Norge.

Jan Volsdal har utsetts till ny vd för Nobina Norge.

Till ny vd för Nobina Norge och medlem i Nobinas koncernledning har utsetts Jan Volsdal. Han är idag vd för Bring Cargo AS i Norge och tillträder sin nya befattning senast den 1 maj nästa år. Tidigare har han bland annat innehaft flera chefspositioner inom Bring och Posten Norge och dessförinnan inom Ringnes/Carlsberg.

Jan Volsdal har lång ledarerfarenhet och har innehaft flera chefspositioner inom logistik, transport och finans. Jan Volsdal har en civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi från NTNU och är 41 år gammal. Han efterträder Philipp Engedal som går vidare till norska Flygtoget vid årsskiftet.

Jon Hovde, ekonomidirektör för Nobina Norge, kommer efter årsskiftet att gå in som tillförordnad vd för Nobina Norge tills Jan Volsdal tillträder.

– Det gläder mig att vi nu får Jan Volsdal till Nobinakoncernen. Han tar med sig många års erfarenhet av ledarskap och har både djup och bred kunskap inom transport och logistik både i Norge och internationellt. Jan blir en värdefull tillgång till vårt norska bolag och för Nobina-koncernen, säger Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)