Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportföretagen kräver bättre tillgänglighet för turistbussar

Transportföretagens vd Mattias Dahl.

Transportföretagens vd Mattias Dahl.

Se till att alla bussbolag får bättre tillgänglighet till städer, hotell, restauranger, destinationer och event i alla Sveriges städer för att stödja besöksnäringen. Det skriver Mattias Dahl, vd för Transportföretagen i en debattartikel i Nya Wermlandstidningen.  I artikeln kräver han även att kör- och vilotidsreglerna får en mer europeisk harmonisering.

Dahl tar i artikeln upp att besöksnäringen blir allt viktigare för jobb och tillväxt i Sverige.

– Den omsätter över 280 miljarder kronor och skapar 165 000 jobb i en växande bransch. Det är transportsektorn som håller samman besöksnäringens olika beståndsdelar, resa, bo, äta och göra som innehåller både destinationer, attraktioner och shopping av olika slag, framhåller Mattias Dahl.

Den nya infrastrukturpropositionen innebär att ramen för infrastruktursatsningar höjs med en miljard. Men det räcker inte, menar Dahl.

– Det kommer endast åtgärda de mest akuta problemen med infrastrukturen. Från Transportföretagen förväntar vi oss nu att besöksnäringssatsningarna synkroniseras med infrastruktursatsningarna för att få till en optimal utveckling för besöksnäringen och dess olika delar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)