Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Byt bok på tyst bushållplats

bokbytarstället placeras på den tysta busshållplatsen på linje 55 i Göteborg. Bild: Johanneberg Science Park.

bokbytarstället placeras på den tysta busshållplatsen på linje 55 i Göteborg. Bild: Johanneberg Science Park.

Elbusslinje 55 i Göteborg kommer senare i veckan att erbjuda ytterligare en annorlunda tjänst till resenärerna. Den 27 oktober öppnar nämligen ett bokbytarställ i Tysta Offentliga Rums busshållplats, ElectriCitys ändhållplats vid Chalmersområdet.  Men för att funka som det är tänkt behöver stället fyllas på med böcker.

Bokbytarstället är resultat från ett projekt som syftar till att göra upplevelsen i hållplatsen attraktiv, att sprida kunskap, uppmuntra social interaktion och bidra till hållbar stadsutveckling.

Projektet kopplar samman de större samarbetsprojekten Tysta Offentliga Rum (TOR) där bullerdämpade platser skapas i stadskärnan och ElectriCity där industri, forskning och samhälle utvecklar och testar lösningar för morgondagens hållbara kollektivtrafik.

– En bok, tystnad och frisk luft är för många förknippat med semester, men detta blir nu en del av bussresan från Johanneberg Science Park.

– För att skynda på utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle behövs många kreativa idéer som inspirerar och leder oss till nya val. I internationell samverkan och med studentinvolvering knyts i en unik kombination tre olika projekt ihop, säger Mats Bergh, vd för Johanneberg Science Park.

Bokbytarstället är öppet dygnet runt och kräver ingen registrering. Det är designat och konstruerat i Grekland i 100% återvinningsbart material såsom trä, metall och etalbond. Det kommer att utvärderas och utvecklas efter hand.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)