Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbussar nästa för indisk mångmiljonstad

Trafiken i Bengaluru kan ofta vara kaotisk och luftkvaliteten usel. Foto: Ulo Maasing.

Trafiken i Bengaluru kan ofta vara kaotisk och luftkvaliteten usel. Foto: Ulo Maasing.

Den indiska mångmiljonstaden Bengaluru (Bangalore) ska i stor skala börja satsa på elbussar i kollektivtrafiken. Styrelsen för lokaltrafiken där, BMTC (Bangalore Metropolitan Transport Corporation) har gett klartecken för ett första förvärv av 150 elbussar som en del i arbetet på att minska utsläpp från trafiken liksom buller och bränsleförbrukning.

BMTC testade framgångsrikt elbussar under tre månader 2014, men finansieringen av en satsning i större skala har varit ett problem som hållit utvecklingen tillbaka. BMTC klarar inte att av egen kraft finansiera storsatsningen, men räknar med att kunna få stöd genom ett särskilt stödprogram från den indiska regeringen, FAME (Faster Adoption and Manufacturing of Electric Vehicles).

Det är ett stödprogram för att landet snabbare ska kunna införa el- och hybridfordon och en del av ett nationellt program för elektromobilitet som syftar till ett minskat oljeberoende och bättre luftkvalitet.

Volvos indiska bussfabrik är för övrigt lokaliserad till Bengaluru.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)