Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Högbergs satsar på Klartext

Högbergs Buss byter planeringssystem. Foto: Sindas.

Högbergs Buss byter planeringssystem. Foto: Sindas.

Högbergs Buss i Uppland byter planeringssystem och går över till Klartext Bussbokning. Därmed har mer än hundra bussföretag i Sverige valt Klartext som planeringssystem. Högbergs har de senaste åren vuxit kraftigt och har idag en bussflotta på ett 40-tal bussar. Företaget ingår i samverkansbolaget Sambus och kör såväl beställningstrafik som linjetrafik.

– Vi har vuxit så mycket de senaste åren att vi kände att vi måste göra något för att effektivisera verksamheten när det gäller vår trafik. En av våra anställda trafikplanerare som tidigare jobbat på ett annat bussbolag hade erfarenhet av systemet.Efter utvärdering av planeringssystem föll valet på Klartext Bussbokning säger Inger Högberg, vd på Högbergs Bussresor.

Systemet utvecklades från början främst för beställningstrafik från början. Sedan sju år tillbaka hanteras även linjetrafik. I den senaste versionen som visades på Persontrafik 2016 finns det ett 30-tal nya funktioner. Bland annat erbjuds nu påminnelsehantering för trafikledning och SMS-påminnelse för chaufförerna med kvittensfunktion så de inte missar sina körningar.

– Fler än hundra bussbolag i Sverige har valt att köra Klartext Bussbokning som planeringssystem. Det visar att våra satsningar i bussbranschen ger resultat säger Fredrik Schön, vd på Sindas som har utvecklat och marknadsför Klartext.

– En bransch som hela tiden brottas med små marginaler behöver system för planering, uppföljning och ekonomisk kontroll. Vi har blivit en etablerad och stark leverantör av planeringssystem till branschen vilket vi trycker är väldigt roligt och spännande.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)