Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Johan Ekman kämpar vidare för Stockholmsturismen – bjuder in politiker

Johan Elkman: Buss- och beställningstrafiken, dvs turistnäringen, i Stockholm riskerar att haverera. Foto: Ulo Maasing.

Johan Elkman: Buss- och beställningstrafiken, dvs turistnäringen, i Stockholm riskerar att haverera. Foto: Ulo Maasing.

Den välkände bussföretagaren och entreprenören Johan Ekman fortsätter att kämpa för bussturismens möjligheter i Stockholm. Nu bjuder han in lokala politiker i huvudstaden till ett möte med syfte att lösa det trafikkaos som är på väg att drabba turistbussarna i Stockholm.

– Jag kan med gott samvete, men tungt sinne, försäkra att bussbranschen kommer få sig en ordentlig törn om inte Stockholms stad visar på handlingskraft och på ett ansvarsfullt sätt reviderar sina förslag till trafiklösningar grundligt innan de slås fast, säger Johan Ekman som är grundare och vd för EkmanBuss Flexibussitet och EkmanResor samt styrelseledamot i Sveriges Bussföretag.

– Om man inte gör det riskerar buss- och beställningstrafiken, det vill säga turistnäringen, att haverera. Ett lamslaget Stockholm är inte önskvärt, i vart fall inte från min sida. Jag vill därför göra slag i saken och bjuda in beslutsfattarna till ett möte där vi kan diskutera trafiklösningarnas och turismens framtid, säger Johan Ekman.

Han framhåller att turismen är en oumbärlig näringskälla för Stockholm och dess invånare, men att de alltmer omfattande och ogenomtänkta trafikavstängningarna gör att staden blir otillgänglig för besökarna.

– Otillgänglighet skapar missnöje, och det blir turistnäringen som får stå till svars för detta. När turistbussarna inte kan ta sig fram ordentligt och turisterna endast får sig en glimt av den kungliga huvudstaden genom ett bussfönster lär kritiken inte vänta på sig.

– Har besöksnäringen otur mister de dessa turister för all framtid och flertalet eventuella återbesök. Detta är en orättvisa som inte heller stockholmarna har råd med.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)