Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Solkraft testas vid busshållplatser

Västerås Lokaltrafik ska testa solceller på busshållplatser. Foto: Ulo Maasing.

Västerås Lokaltrafik ska testa solceller på busshållplatser. Foto: Ulo Maasing.

I vinter ska Västerås Lokaltrafik (VL) prova hur busshållplatser ska kunna få sin elförsörjning via solpaneler. Två hållplatser ska i vinter vara försedda med sådana paneler. Kraften från solpanelerna ska bland annat användas till realtidsskyltar och reklamskyltar på hållplatserna. I framtiden kan det också bli möjligt att ladda mobilen på busshållplatsen, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.

– På platser där det av kostnadsskäl kan vara svårt att få fram el så kan solel vara ett bra alternativ, säger socialdemokraten Tommy Levinsson, ordförande i kollektivtrafikmyndigheten vid landstinget i Västmanland, till SR Västmanland.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)