Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Östgötatrafiken

Sofia Malander har utsetts till ny vd för Östgötatrafiken. Foto: FGotograf Satu.

Sofia Malander har utsetts till ny vd för Östgötatrafiken. Foto: Fotograf Satu.

Styrelsen för Östgötatrafiken har på torsdagen utsett Sofia Malander till ny vd för Östgötatrafiken. Hon efterträder Paul Håkansson som har gått till en anställning vid Linköpings kommun. Sofia Malander är idag stabschef på Östgötatrafiken där hon har varit anställd sedan hösten 2015.

Hon har lång erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation då hon mellan 2002–2015 innehaft flera olika roller inom Region Östergötland. Under åren 2009–2015 var hon Regionens chefsjurist och administrativa chef. Sofia Malander tillträder som vd för Östgötatrafiken den 1 december 2016.

–  Sofia är en stark och utvecklingsinriktad ledare vars goda förmåga att kommunicera och visualisera uppdrag och mål skapar ett stort engagemang hos medarbetarna. Dessa egenskaper, hennes tidigare arbetslivserfarenheter, ett stort samhällsengagemang och ett mycket affärsmässigt förhållningssätt kommer att vara en stor tillgång för Östgötatrafiken, säger styrelseordföranden Miko Månsson.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)