Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tusentals Stockholmare kräver ersättning efter snökaos

I två dagar var större delen av busstrafiken inställd i Storstockholm. I innerstan rullade bara de fyra stombusslinjerna, sporadiskt och med tolvmetersbussar i stället för ledbussar. Foto: Ulo Maasing.

I två dagar var större delen av busstrafiken inställd i Storstockholm. I innerstan rullade bara de fyra stombusslinjerna, sporadiskt och med tolvmetersbussar i stället för ledbussar. Foto: Ulo Maasing.

Mer än 2 300 resenärer i Storstockholm har krävt ersättning från SL för försenade och indragna bussar efter onsdagens snökaos i Stockholmsområdet. Det är tio gånger fler än normalt, rapporterar Dagens Nyheter. I två dagar var nästan all busstrafik i Storstockholm indragen, trots att snöovädret var över redan tidigt onsdag kväll.

Fortfarande störs busstrafiken på grund av bristande snö- och halkbekämpning. På tisdagsmorgonen var således stadsdelen Reimersholme helt utan busstrafik med en rad indragna hållplatser och även på andra håll i Stockholmsområdet drogs hållplatser in på grund av bristande halkbekämpning.

De över 2 300 ersättningskraven gäller onsdag – fredag förra veckan. Enbart under onsdagen tog SL emot 1 778 ärenden mot normalt 71 ersättningskrav per dag.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)