Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina fortsätter gasa i Helsingborg

oresundskraftBussoperatören Nobina har förnyat sitt avtal med Öresundskraft om biogas till regionbussar som tankas vid bussdepån i Helsingborg. Avtalet gäller gas till ett 45-tal bussar och gäller i ytterligare sex år.

Det förnyade avtalet omfattar en volym på cirka 27 GWh årligen under perioden 2017 – 2022. Det innebär i princip samtliga Nobinas regionbussar i nordvästra Skåne.

Tankning sker vid Bussdepån på Berga i Helsingborg. Där finns sedan 2004 Öresundskrafts gastankstation för bussar. Tankstationen och gasnätet byggs för närvarande om och kompletteras för att kunna leverera 100 procent biogas. Gasen produceras lokalt på Vera Park av matrester och annat organiskt avfall.

Ombyggnationen inkluderar ett utökat högtryckslager för att jämna ut gasuttaget och matcha biogasproduktionen. I händelse av produktionsstörningar finns möjlighet att tanka naturgas. På stationen tankar även ett 90-tal stadsbussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)