Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Seg men hög express i Skåne

Skånetrafikens och Transdevs nya dubbeldäckare har segat sig fram i veckan. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafikens och Transdevs nya dubbeldäckare har segat sig fram i veckan. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken och operatören Transdev satte nyligen in nya, toppmoderna dubbeldäckare på Skåneexpressens linjer mellan Malmö och Kristianstad samt Lund och Hörby. Men redan från start havererade tidtabellerna. De nya bussarna är nämligen segare än tänkt. Hur mycket föraren än gasar går inte bussen fortare än 82 kilometer i timmen.

Det var i samband med tidtabellsskiftet den 11 december som dubbeldäckarna från Scania/Van Hool debuterade på de två skånska expressbusslinjerna. Men på grund av en missuppfattning mellan Transdev och leverantören var bussarna vid leverans programmerade i ett ekonomiläge som tillåter en högsta fart på 82 kilometer i timmen.

Motorstyrenhet och  växellåda måste programmeras om på samtliga bussar så att de går att köra i 90 kilometer i timmen.

Lägg till det att resenärerna ännu inte vant sig vid en del nya rutiner som möjligheten att stiga på även genom bakdörrarna.

Resultatet har blivit stora förseningar i trafiken. Men det ska bli bättre enligt operatören Transdev. Sju av de 23 bussarna är nu omprogrammerade och man räknar med att under den kommande veckan ha justerat alla bussar.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)