Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss i Malmö beskjuten

Arkivbild:Ulo Maasing.

Arkivbild:Ulo Maasing.

En av Malmös stadsbussar på linje 8 blev beskjuten vid midnatt natten till onsdagen. Vid tillfället stod bussen på en hållplats. Föraren var ensam i bussen men fick inga fysiska skador. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Det är ännu inte fastställt hur många skott som riktades mot bussen och vilken typ av vapen som gärningspersonen använde. Polisen misstänker dock att det var skarpa kulor som sköt sönder fyra fönsterrutor i den bakre delen av bussen.

Inga vittnen finns till händelsen. Polisen har tagit bussen i beslag för att kunna genomföra en teknisk undersökning.

I nära anslutning tidsmässigt besköts också en bostad i Malmö, men polisen ser i nuläget ingen koppling mellan de två skjutningarna eller till dödsskjutningen i området Hermodsdal några timmar tidigare.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)