Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Midipremiär från Solaris

Midiversionen av nya Solaris Urbino rullar ut på marknaden. Foto: Solaris.

Midiversionen av nya Solaris Urbino rullar ut på marknaden. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har nu fått de första beställningarna av midiversionen av stadsbussen nya Urbino. Det är två kontinentala bussoperatörer som har beställt de första fem exemplaren av den 10,5 meter långa bussen, Österrikiska Postbus som har beställt tre och polska PUK Komorniki Sp. z o. o. som har beställt två exemplar.

Modellen lanserades vid en transportmässa i Polen i oktober. Bussen är baserad på moduler från tolvmetersversionen av nya Urbino och har kortats mellan framdörr och bakaxel. Hjulbasen har minskat från 5900 mm till 4450 mm och modellen är särskilt lämpad för trafik i trånga stadskärnor.

Postbus, som ska sätta bussarna i trafik i staden Lienz, har valt e  DAF/PACCAR-motor på 240 kW, medan det polska företaget har valt en Cumminsdiesel på 186 kW.

Bussarna till Österrike får 1-2-0 dörrar och 26 sittplatser, medan de som  levereras till det polska företaget har 23 sittplatser.

Leveranserna till Postbus ingår i ett ramavtal på upp till 288 bussar, av vilka 32 hittills har levererats. PUK Komorniki har förutom de två midibussarna beställ sex tolvmetersversioner av nya Urbino.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)