Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sörmlandsbiljetter prisade i London

Bild: Sörmlandstrafiken.

Bild: Sörmlandstrafiken.

Sörmlandstrafikens biljettsystem har fått pris i samband med den internationella konferensen Transport Ticketing Global Awards i London. Sörmandstrafiken vann priset i kategorin ”Best Smart Ticketing Programme”, det vill säga bästa smarta biljettsystem, tillsammans med den tekniska leverantören Ridango

Sörmlandstrafiken var ensam svensk representant bland samtliga nominerade till de olika priserna. I den kategori man vann fanns sex andra nominerade från hela världen.

– Vi är enormt glada och stolta över den här fina utmärkelsen. Det känns bra att kunna erbjuda våra resenärer ett så bra och internationellt konkurrenskraftigt system med så många smarta funktioner.

– Nu får vi ytterligare en bekräftelse på att vi är på rätt väg och det stärker oss i vårt fortsatta arbete att förbättra reseupplevelsen, säger myndighetschef Helena Ekroth på Sörmlandstrafiken, det vill säga Södermanlands kollektivtrafikmyndighet.

Systemet har varit i drift sedan oktober 2016 och på kort tid introducerat en rad nya funktioner till nytta för resenärerna. Inte minst realtidskartan som gör det möjligt att se exakt var en viss buss befinner sig. Det inkluderar också möjligheten att köpa, ladda eller pausa sitt periodkort på webben. En viktig del vid kravställningen av de nya tekniska systemen var att de ska kunna fungera även för arbets- och studiependling över länsgränserna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)