Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar kamoufleras till tåg

Äkta tåg i bakgrunden, kamouflerad buss i förgrunden. Foto: Arriva.

Äkta tåg i bakgrunden, kamouflerad buss i förgrunden. Foto: Arriva.

De bussar som ersätter Saltsjöbanan mellan Slussen i Stockholm och Henriksdal i Nacka har nu förklätts till tåg av Arriva som kör trafiken på Saltsjöbanan.  Tågtrafiken på sträckan är inställd i flera år på grund av ombyggnaden av Slussen i Stockholm. Arriva har folierat bussarna för att de ska se ut som tåg och märkt dem med Saltsjöbanan (buss).

– Anledningen till folieringen är också att göra det enklare för resenärerna att känna igen och hitta ersättningsbussarna, särskilt vid Slussen, berättar Karin Larsson, projektledare för Saltsjöbananprojektet på Arriva.

Arriva har också inrättat en särskild pool av förare för just denna sträcka för att kunna ge resenärerna en så god service som möjligt.

– Det är viktigt både för resenärerna och för vår personal som lär sig att känna igen varandra. Trots turbulensen i samband med Slussens ombyggnation vill vi upprätthålla den intima känsla som alltid har förknippats med Saltsjöbanan, säger Karin Larsson.

Den foliering som bussarna är klädda med är perforerad, det vill säga har små, små hål i sig. Det innebär att resenärerna fortfarande kan se ut när de sitter i bussen.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Otroligt snygg foliering tycker jag. Inte för att tåg kanske ser trevligare ut än bussar men det va kreativt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)