Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordår för Stockholmsturism

Stockholms besöksnäring satte nytt rekord förra året. Foto: Ulo Maasing.

Stockholms besöksnäring satte nytt rekord förra året. Foto: Ulo Maasing.

År 2016 blev ett rekordår för Stockholms besöksnäring med drygt 13,5 miljoner gästnätter. Det innebär en total ökning av turismen till Stockholm med drygt fyra procent. December lyfte rejält med en ökning av de internationella gästnätterna med fjorton procent.

De internationella besöken i Stockholm stod när det gäller helåret 2016 för en ökning på +4,6% och de nationella besöken stod för +3,8% jämfört med året innan.

De största marknaderna var samma som 2016, det vill säga Tyskland, Storbritannien och USA. Kina stod för den största ökningen under året, +37%.

– Jag är stolt och glad över att Stockholm är så attraktivt på den internationella marknaden, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad. Ett målmedvetet arbete har gett resultat och det är viktigt att vi vågar fortsätta satsa, det visar inte minst succén med Eurovision. Staden ska fortsätta bidra till att besöksnäringen har de allra bästa förutsättningarna och med den här ökningen kommer vi närmare vårt mål att vara en av Europas tio främsta besöksdestinationer.

– Det här visar att vi tillsammans med hela besöksnäringen lyckats positionera Stockholm som en öppen och välkomnande stad, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm. Under kommande åren ska vi inkludera fler aktörer och vässa arbetet med Stockholm som ett alternativt resmål som inte bara står för design och god mat, utan för tech, jämställdhet och människors lika värde.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)