Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Var tredje ny stadsbuss eldriven 2020”

Var tredje ny stadsbuss i USA kommer 2020 att varaa eldriven, tio år senare kommer samtliga att vara det spår vd:n för den amerikanska elbusstillverkren Proterera.

Var tredje ny stadsbuss i USA kommer 2020 att varaa eldriven, tio år senare kommer samtliga att vara det spår vd:n för den amerikanska elbusstillverkren Proterera.

Elbussar gör nu ett snabbt intåg i städer i USA. År 2020 kommer en tredjedel av alla nya stadsbussar i USA att vara elektriska. Det hävdar Ryan Popple, vd för den amerikanska elbusstillverkaren Proterra, i en podcast från the Energy Gang i USA.

Efter 2020 kommer utvecklingen att gå i rasande fart, hävdar Popple. År 2025 kommer hälften av alla nya stadsbussar som säljs i USA att vara elektriska och år 2030 samtliga.

Idag dominerar diesel- och gasbussar bland stadsbussarna i USA.

Popples prognos innebär att utvecklingen mot eldrift kommer att gå mycket snabbare i bussbranschen än när det gäller personbilar. Till det bidrar en förväntad kostnadsminskning för batterier där en del analytiker förutspår mer än en halvering av batteripriserna per kWh till 2020, jämfört mned idag.

Popple, som även har arbetat inom Tesla, lyfter också fram den låga bullernivån och frånvaron av avgaaser som argument för att elbussar snabbt kommer att ta över i stadstrafik.

Hela podcasten kan du lyssna till här De första cirka 45 sekunderna är ett reklammeddelande från podcastens sponsor, det amerikanska solenergiföretaget KACO New Energy.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)