Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kineserna kommer – än så länge

Vinterturismen till Stockholmn ökar kraftigt. Foto: Visit Stockholm.

Vinterturismen till Stockholm ökar kraftigt. Foto: Visit Stockholm.

Vinterturismen till Stockholm ökar kraftigt. Och mest ökar besöken från Kina – i alla fall innan regeringens flygskatt är införd. Totalt ökade antalet gästnätter i Stockholm med tio procent under januari, jämfört med samma tid förra året.

De internationella besöken i Stockholm stod för en ökning på +10% och de nationella besöken stod för +11% under januari, jämfört med året innan. Kina står för den största ökningen med +82% fler antal kommersiella gästnätter.

– Det är en positiv utveckling som visar att vårt arbete ger resultat. Besöksnäringen är oerhört viktig för jobben och tillväxten i Stockholm, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad.

– Visit Stockholm har jobbat länge för att positionera Stockholm i Kina, och nu ser vi resultat som motiverar oss att fortsätta säger Thomas Andersson, vd.

– Det är en satsning som vi vill göra tillsammans med besöksnäringen. Det kinesiska nyåret inföll i januari och vi ser hur viktigt det är att positionera Stockholm på andra marknader med högtider som infaller på andra tider än våra. Det är också viktigt att vi har fått en direktlinje till Hong Kong, och att vi får fler direktlinjer i framtiden.

Hur det blir med den saken efter årsskiftet då regeringens flygskatt införs återstår att se. Flygbolaget SAS har redan aviserat att man överväger att flytta långlinjer från Stockholm till Helsingfors eller Köpenhamn och Norwegian har varnat för att bolagets satsning på att bygga ut trafiken från Arlanda till Asien har börjat tala om att istället för Arlanda göra Oslo till en hub för sin långlinjetrafik.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)