Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny försäljningschef hos Solaris Sverige

Peter Kragelund, ny försäljningschef för Solaris Sverige AB.

Peter Kragelund Andersen, ny försäljningschef för Solaris Sverige AB.

Solaris Sverige har från och med idag, måndag, ny försäljningschef, Peter Kragelund Andersen. Han efterträder Johan Green på posten. Peter Kragelund Andersen är 48 år l och kommer närmast från en post som försäljnings- och eftermarknadschef i Amminex Emissions Technology där han har arbetat med försäljning av högteknologiska emissionslösningar till bussoperatörer, huvudsakligen i Nordeuropa.

Peter Kragelund Andersen är utbildad civilekonom och har sedan 1999 arbetat inom buss- och lastbilsbranschen där han har byggt upp en bred erfarenhet inom marknadskommunikation och försäljning av kommersiella fordon från bland annat  MAN-  och Volvokoncernerna.

Under 16 år har han bland annat arbetat som marketingchef för MAN Last och Buss, och under tolv år inom Volvo Group där han bland annat har haft ansvar för marknadskommunikation, försäljningsansvar för kommersiella fordon och kommersiella eftermarknadslösningar.

– Vi har stärkt fokus på att bevara och utveckla Solaris Sverige AB med målet att bli en viktig partner, samt genomföra vår strategi med miljövänliga bussar och att vinna marknadsandelar i el- och gasbussegmentet. Med Peters solida bakgrund har vi inte bara en försäljningschef med fokus på försäljning, utan också en mycket kompetent och erfaren person som känner till miljöområdet. Det är en absolut nödvändig kompetens för att kunna möta vår målsättning och inte ”bara vara en leverantör” utan också en kompetent partner för våra kunder, säger Klaus Hansen, vd för Solaris Sverige AB.

Peter Kragelund Andersen kommer att ingå i Solaris Sveriges ledningsgrupp, och kommer att utgå från huvudkontoret i Malmö.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)