Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare för seniorer i Norrland

Nu är det billigare för seniorer att resa långt i Norrland. Foto: Länstrafiken i Västerbotten.

Nu är det billigare för seniorer att resa långt i Norrland. Foto: Länstrafiken i Västerbotten.

Nu är det billigare för seniorer att åka buss eller tåg i hela Norrland, den så kallade Norrlandsresan. Det är ett biljettsamarbete mellan Länstrafikbolagen i de fyra nordligaste länen. Den som är 65+ får 25 procents rabatt, men kan få ytterligare 15 procents rabatt.

Den som fyllt 65 år får 25 procents rabatt när man löser enkelbiljett eller ett periodkort för Norrlandsresan. Väljer man dessutom att köpa sin enkelbiljett med reskassa får man som 65-åring förutom 25 % ytterligare 15 % rabatt.

Norrlandsresan gäller i Västerbotten, Jämtland, Västernorrland och Norrbotten. Periodkorten inom Norrlandsresan gäller även på Norrtåg.

För att underlätta försäljningen ombord på bussarna är seniorrabatten knuten till ålder. Under 2016 sänktes gränsen från 67 till 65 år i hela Västerbotten.

– Vi samarbetar mycket inom våra fyra nordligaste län och strävar efter att det ska bli så enkelt som möjligt för våra resenärer att resa över länsgränserna. Vår åldersrelaterade rabatt för de som fyllt 65 år är bara ett av många bra resultat av samarbetet, säger Harriet Söder, VD på Länstrafiken i Västerbotten AB.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)