Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skyddsombud nära dra in busshållplatser

Dalatrafiklogga12-300x289Vissa utsatta busshållplatser i de västra delarna av Borlänge kan bli utan buss. Anledningen är att bussförarnas skyddsombud överväger att dra in trafiken på dessa hållplatser på grund av hot och angrepp på bussarna, rapporterar SvT Nyheter Dalarna.

Förra veckan utsattes bussar i Borlänge för angrepp och vandalisering. Dalatrafik satte då in extra personal på bussarna och servicefordon som skulle kunna köra fram och hjälpa till när det behövs

Men trots det var det nya incidenter i helgen. Bland annat utsattes extrainsatt personal för hot.

– Vi är ganska nära att sätta ett skyddsstopp på den hållplats som är mest utsatt, säger Madeleine Wibecker, skyddsombud vid Kommunal till SvT Dalarna.

Dalatrafiks vice vd säger till SvT att han tror att den bästa lösningen för att komma till rätta med problemen är att sätta in bussvärdar. När bussvärdar från somaliska PRO tidigare åkte med bussarna var det lugnt. Men de somaliska pensionärerna stoppades av länsstyrelsen som ansåg att deras insats var detsamma som väktarverksamhet.

– Jag hoppas att vi kan komma till en lösning så att vi får igång Somaliska PRO-föreningen som bussvärdar igen, säger Bengt Benjaminsson till SvT Dalarna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)