Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenska Mässan storsatsar – vill bli etta i Europa

Svenska Mässan i Göteborg fortsätter bygga ut. Bland annat planeras ytterligare ett hotell, 350 meter högt. Bild: Svenska Mässan.

Svenska Mässan i Göteborg fortsätter bygga ut. Bland annat planeras ytterligare ett hotell, mer än 30 våningar högt. Bild: Svenska Mässan.

Svenska Mässan i Göteborg storsatsar med sikte på att bli Europas mest attraktiva mötesplats. På torsdagen presenterade Svenska Mässan den tredje delen av sina expansionsplaner fram till 2030. Planerna omfattar utbyggda entréer, flexibla mötes- och eventytor samt ökad hotellkapacitet. I den här delen lägger man fokus på en utbyggd huvudentré med terrass och en hotell- och kontorsbyggnad vid Korsvägen. Mässans planer är nu kompletta och första spadtaget för nya entréer tas redan i år.

– De senaste två åren har vi haft en organisk tillväxt på 35 procent och ökat antalet besök med 30 procent, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef Svenska Mässan, där Gothia Towers ingår.

– Vi behöver påskynda expansionen för att ta till vara på våra möjligheter att växa internationellt och attrahera fler besökare till staden. Vår vision är att skapa Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen.

Den nya hotell- och kontorsbyggnaden som planeras i anslutning till Korsvägen, knutpunkt för stadens evenemangsstråk, beräknas bli drygt 30 våningar hög.

– Vi utökar därmed hotellkapaciteten med cirka 350 hotellrum samt flera kontors- och möteslokaler, säger Carin Kindbom.

Planerna omfattar också i ett senare skede ytterligare en hotell- och kontorsbyggnad, belägen vid Mölndalsån. Målet är en total hotellkapacitet år 2030 på cirka 2 000 rum.

Investeringsplanen fram till 2030 bedöms vara mellan fyra och fem miljarder kronor.

På grund av marknadens behov och Västlänkens station vid Korsvägen prioriteras nya och utbyggda entréer. Arbetet påbörjas redan i år.

– Entréerna är viktiga att utveckla för att öka besökskapaciteten så att vi kan genomföra fler och olika typer av arrangemang parallellt. Med en utbyggd huvudentré mot Korsvägen vill vi skapa de ytor som krävs för att ta emot större besöksgrupper. Sista pusselbiten är nu lagd och med utbyggda entréer, flexibla mötes- och eventytor samt ökad hotellkapacitet har vi nu tydliggjort våra ambitioner och planer fram till 2030, säger Carin Kindbom.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)