Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt toalettkamp i Värmland

Toalettlösa – och lär så förbli. Foto: Värmlandstrafik.

Toalettlösa – och lär så förbli. Foto: Värmlandstrafik.

Handikappförbunden i Värmland fortsätter att strida för att det ska finnas toaletter på de bussar som kör på Värmlandstrafiks långa linjer. I ett öppet brev från handikappförbunden uppmanar de än en gång politiker att följa med på en resa på en av de långa linjerna och uppleva känslan när naturbehoven gör sig påminda. Förra gången de blev inbjudna ställde inte en enda politiker upp.

Det var för ett år sedan som handikappförbunden i Värmland bjöd in politikerna i regionfullmäktige. I inbjudan ingick inte bara resan – politikerna skulle också bjudas på ärtsoppa och dryck. Men ingen kom alltså.

Värmlandstrafiks bussar saknar sedan ett och ett halvt år tillbaka toaletter, vilket handikappförbunden klagat på vid upprepade tillfällen.

Nu gör de ett nytt försök att få politikerna att förstå situationen och har skrivit ett öppet brev till politikerna.

”Ni ska låta oss alla passagerare som behöver åka med de långa busslinjerna få göra det på ett komfortabelt och värdigt sätt. Det är inte värdigt att behöva vara den som orsakar extra stopp och förseningar för en buss full med folk som ska till arbeten, skolor och har bussbyten och tågtider att passa,” heter det i det öppna brevet.

Men Värmlandstrafiks vd Jessica Lundgren ger inte förbunden något större hopp om att bussar med toalett ska sättas in på de längre linjerna i Värmland.

– De moderna bussar med wifi, barnstolar, infotainmentskärmar och ökad tillgänglighet för resenärer med funktionshinder uppfyller väl uppdraget från våra ägare; att prioritera arbets- och studiependling och göra det med fordon som är tillgängliga för grupper av resenärer med funktionsnedsättningar. Här är rörelse, syn och hörsel uttalade prioriteringsområden, säger hon till Nya Wermlandstidningen.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Det i sådana här stunder man inser att administrationen inom Länstrafiken saknar förståelse för hur verkligheten ser ut på linjenätet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)