Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussjätte slukar ännu en konkurrent

Snabbväxande FlixBus slukar ännu en konkurrent, de österrikiska järnvägarnas expressbussverksamhet. Foto: FlixBus.

Snabbväxande FlixBus slukar ännu en konkurrent, de österrikiska järnvägarnas expressbussverksamhet. Foto: FlixBus.

Den Tysklandsbaserade expressbussjätten FlixBus fortsätter att expandera kraftigt i Europa. På måndagen blev det klart att FlixBus tar över de österrikiska järnvägarnas expressbussverksamhet som drivs under varumärket HELLÖ.

Från augusti kommer det österrikiska företagets verksamhet att integreras med FlixBus. Fram till sutet av juli kommer HELLÖ:s expressbusstrafik att fortsätta som idag.

Den 1 augusti kommer FlixBus´partner, det stora österrikiska bussföretaget Blaguss, att ta över driften av HELLÖ:s linjer. På vissa, populära sträckor kommer kapaciteten att utökas. Samtidigt kommer linjenätet att byggas ut. Idag omfattar HELLÖ:s linjenät ett stort antal linjer i Österrike med grannländer.

FlixBus grundades 2013 i samband med att marknaden för långväga busstrafik i Tyskland avreglerades. Sedan dess har företaget expanderat dramatiskt och har konkurrerat ut mängder av andra aktörer i branschen. I Tyskland har företaget nu över 90 procent av marknaden för långväga bussresor.

I Österrike etablerade sig FlixBus i samarbete med Blaguss år 2014. Även där har man expanderat snabbt och hade i fjol 2,7 miljoner resenärer, dubbelt så många som året innan. Totalt reste omkring 20 miljoner personer med FlixBus år 2015, i fjol var det 30 miljoner.

Företaget bygger sin affär på att skickligt utnyttja digitaliseringen ch fortsätter att expandera. Just nu är man främst inriktad på tillväxt i Kroatien.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)