Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Familjeföretag köper familjeföretag i Skåne

Cederholms Buss i Vinslöv köps av Röke Buss. Foto: Cederholms Buss.

Cederholms Buss i Vinslöv köps av Röke Buss. Foto: Cederholms Buss.

Familjeföretaget Röke Buss i Röke, som idag har ett 30-tal bussar, köper ett annat skånskt familjeföretag i bussbranschen, Cederholms Buss i Vinslöv, skriver Norra Skåne. Ägaren och vd:n för Röke Buss, Lars Erlingsson, uppger att namnet Cederholms ska bli kvar och att man avser att driva företaget som en del av Röke Buss.

– I vår hårt pressade bransch är det svårt att vara liten. Genom köpet stärker vi positionerna på marknaden, säger Lars Erlingsson till Norra Skåne.

De båda företagen arbetar idag med samma typ av trafik, det vill säga skoltrafik, beställnings- och turisttrafik.

Patrik Cederholm på Cederholms Buss uppger för tidningen att man väljer att sälja eftersom man troligen mistr sin skoltrafik. Upphandlingen är visserligen överklagad, men i denna kom inte Cederholms på andra plats heller.

– Vi ör ett litet företag och beroende av skoltrafiken. Vi går på magkänslan och agerar innan pengarna tar slut, säger han ochuppger att såväl han som övriga förare hos Cederholms kommer att arbeta kvar när de nya ägarna tar öv er i juni.

Röke Buss grundades 1928 av Lars Erlingssons farfar. Verksamheten utgjordes från början av mjölktransporter,och på helgerna monterades flaket på mjölkbilen med träbänkar och blev därmed buss.

Cederholms Buss är ett yngre företag, etablerat vid årsskiftet 1975 – 76. Företaget har idag sex bussara, varav tree turistbussar, två skolbussar och en mindre buss.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)