Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Iveco Daily Tourys årets minibuss

Iveco Tourys har av internationella fackjournalister utsetts till Årets minibuss.

Iveco Tourys har av internationella fackjournalister utsetts till Årets minibuss.

Iveco Daily Tourys har av en internationell jury utsetts till årets minibuss, Minibus of the Year 2017.  Priset delades ut på bussmässan FIAA i Madrid på tisdagen., mässans öppningsdag. Det är första gången som utmärkelsen delas ut. Bakom denna står samma jury som vartannat år utser Årets turistbuss (Coach of the Year) och vartannat år årets buss (Bus of the Year). Juryn leds av Tom Terjesen från den norska facktidningen Bussmagasinet.

Själva testerna  gjordes under tre dagar i april. Sju olika minibussar ingick i årets test: Spica från Car-Bus.net. Nora från Ferqui, Next L7 från Indcar, in-vip från Integralia, Daily Tourys från Iveco, MD-7 från  Temsa samt Voyager GT från Unvi.

Samtliga bussar uppfyller grundkraven för att få delta i tävlingen: förutom föraren ska de ta minst 9 passagerare, vara högst 9,9 meter långa och ha funnits på marknaden minst två år.

Juryn har testat bussarna under verkliga körförhållanden och på olika slags väg: uppförsbackar och nerförsbackar, motorväg, smala, krokiga vägar med mera. En rad faktorer som ergonomi, köregenskaper, drivlina, resenärernas komfort, bagageutrymme och annat har vägts in i bedömningen.

Tourys har en motor på 180 hästkrafter, en totalvikt på 6,5 ton och plats för 19 passagerare. Bagageutrymmet är 2,5 kubikmeter. Växellådan är en åttaväxlad ZF Hi-Matic.

Hos vår norska kollega, bussmagasinet.no, motiverar juryordföranden Tom Terjesen utmärkelsen till Iveco Daily Tourys med att bussen ”kombinerar en kaross med hög kvalitet med premiumkomfort för passagerarna. Drivlinan med en stor Euro 6-dieselmotor och den kanske bästa växellådan någonsin i klassen gör resan till en minnesvärd upplevelse. Minibussen har en stor bagagekapacitet. Det här är en fabriksbnyggd minibuss som gör underhåll och service oberoende av var i Europa man är.”

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)