Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Visit Sweden

Susanne Dahjlberg är ny vd för Visit Sweden från den 1 juni.

Susanne Dahjlberg är ny vd för Visit Sweden från den 1 juni.

Visit Sweden, som marknadsför Sverige som resmål och varumärke, får ny vd den 1 juni, Susanne Dahlberg. Hon utsågs på tisdagen av styrelsen för Visit Sweden. Samtidigt har Karin Johansson, vd för Svensk Handel, valts som ny ordförande för Visit Sweden. Fram till den 1 juni fortsätter Kristina Ösund som tillförordnad vd för Visit Sweden.

Susanne Dahlberg har haft ledande befattningar på BRA, Scandic Hotels och SAS. På BRA ansvarade hon för sammanslagning av företagets regionala bolag, digitala försäljningsplattform och kunderbjudandet.

Tidigare var hon tillförordnad Sverigechef för Scandic Hotels och distriktschef för Scandics Stockholmshotell. Susanne Dahlberg har också varit marknads- och försäljningschef på flygbolaget SAS Sverige, chef för e-Commerce och distribution globalt i SAS, samt vd för SAS Ground Services i Sverige. Susanne ersätter Visit Swedens tf vd Kristina Ösund.

Vid Visit Swedens bolagsstämma den 26 april valdes Karin Johansson, vd för Svensk Handel, som ny ordförande efter Elisabeth Gauffin. Richard Törnblom, CMO på re:newcell och tidigare vd på LynxEye ersätter ledamoten Anders Eslander.

Ledamöter utsedda av staten:
Karin Johansson, ordförande, vd Svensk Handel
Lotta Boman, informations- och kommunikationschef Intellecta AB
Kristina Ekengren, kansliråd Näringsdepartementet
Richard Törnblom, Chief Marketing Officer på re:newcell

Ledamöter utsedda av ägaren Svensk Turism AB:
Elisabeth Haglund, ordförande Svensk Turism AB, vd Hotel Tylösand
Mats Forslund, vd Jämtland Härjedalen Turism
Jari Virtanen, Chief Transformation Officer Stena Line
Eva Östling, vd Visita

Patric Sjöberg, vd Stockholmsmässan, och Titti Rodling, vd SLAO, är suppleanter utsedda av Svensk Turism AB.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)