Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storaffär i hotellbranschen

BestWesternEn storaffär i hotellbranschen i Skandinavien är klar. Best Western Hotels & Resorts har förvärvat Sweden Hotels. Motivet uppges vara att stärka kedjornas konkurrenskraft och skapa förutsättningar för att ligga i framkant av utvecklingen inom distribution, digitalisering, kundrelationer och inköp. Tillsammans kommer kedjorna erbjuda ett nätverk med 135 hotell i Sverige och totalt 180 hotell i Skandinavien.

Best Western Hotels & Resorts, BWHR och Sweden Hotels säger sig dela samma vision och idé, att genom samarbete göra privatägda och individuella hotell mer framgångsrika samt att erbjuda ett personligt och lokalt alternativ. Genom samgåendet får Sweden Hotels tillgång till BWHRs moderna digitala plattform, distributionssystem och lojalitetsprogram.

– Det känns väldigt bra att bli en del av BWHR säger Jenny Bänsch Larsson, styrelseordförande för Sweden Hotels. Genom samgåendet med BWHR kommer vi nu kunna hjälpa hotellen ännu bättre inom områden som distribution, marknadsföring, inköp och försäljning.

– Att förvärva Sweden Hotels är en strategiskt viktig affär och en naturlig utveckling för oss säger Johan Kukacka, vd för Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien. Som Sveriges största hotellkedja skapar vi nu ännu bättre förutsättningar för att framgångsrikt utveckla kedjan i framtiden och leverera ännu starkare resultat för våra hotell.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)