Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad säkerhet nu gratis hos Swebus

Nu gratis hos Swebus.

Nu gratis hos Swebus.

Expressbussföretaget Swebus tar bort avgiften på bälteskuddar till barn. Avsikten är att stimulera barns användning av säkerhetsbälte. Det har nämligen visat sig att 29 kronor gör stor skillnad i hur villiga föräldrar är att satsa på barnens säkerhet.

Under april genomförde Swebus ett test där resenärerna erbjöds bälteskuddar gratis, utan bokningsavgiften på 29 kronor. Resultatet blev över förväntan – antalet bokade bälteskuddar mer än tredubblades. Därför kommer Swebus nu att permanenta tillgång till bälteskuddar utan extra kostnad.

-– 29 kronor var en administrativ avgift och vi trodde faktiskt inte att den påverkade användandet nämnvärt, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

– Men när vi såg utfallet av testet blev det tydligt att om vi erbjuder bälteskuddar utan extra kostnad är det fler som använder dem. I förlängningen kommer det att påverka bältesvanorna positivt.

Enligt svensk lag måste alla bussresenärer över tre år använda säkerhetsbälte om det finns. Alla Swebus expressbussar är utrustade med säkerhetsbälte som 83 procent av resenärerna alltid använder.

Resenärer kan boka bälteskuddarna samtidigt som de köper sin resa på www.swebus.se. På varje buss finns det fyra bokningsbara bälteskuddar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)