Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rejält uppsving för Stockholmshotell

Stockholmshotellen har haft en bra början på året. Foto: Ulo Maasing.

Stockholmshotellen har haft en bra början på året. Foto: Ulo Maasing.

Mars månad innebar ett rejält uppsving för hotell och andra kommersiella boendeanläggningar i Stockholms län jämfört med året innan, rapporterar Visit Stockholm.

971 247 gästnätter innebar en ökning med +12% jämfört med samma månad i fjol. Detta samtidigt som landet som helhet tappar -2% gästnätter. Inhemska övernattningar ökade med +16% och utländska med +3%.

Hittills i år har besökare från USA gjort +28% fler övernattningar än under samma tid 2017. För både Kina som Indien, liksom för Asien i sin helhet, innebar mars månad en positiv utveckling.

– Trots en rejäl ökning med fler hotellrum i Stockholm så har beläggningsgraden ökat under samtliga tre månader hittills i år (jan, feb, mars) och intäkten per rum har också ökat säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm.

För nordiska besökare steg antalet gästnätter med 1 %. Norge, den största målgruppen i norden, steg med 3 % i mars och med 2 % hittills under året. Övernattningar från Finland ökade med 6 % i mars och med 15 % hittills under 2017. För Danmark fortsatte dock nedgången även under denna månad.

För övriga Europa var månaden huvudsakligen negativ (-7 %). Framför allt innebar månaden ett bakslag för tyska besökare (-16 %), men även Polen och Schweiz tappade. Däremot fortsatte det uppåt för Storbritannien – +6 % under mars och +8 % under det första kvartalet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)