Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler utländska turister till Stockholm

Turister i Stockholm väntar på att stiga ombord på en amfibiebuss för att ge sig ut  på sightseeing. Foto: Ulo Maasing.

Turister i Stockholm väntar på att stiga ombord på en amfibiebuss för att ge sig ut på sightseeing. Foto: Ulo Maasing.

Turismen från utlandet till Stockholm fortsätter att öka starkt, rapporterar Visit Stockholm. Under april ökade antalet internationella gästnätter med +15%. Antalet inhemska övernattningar minskade däremot med -7% och det ger en oförändrad utveckling jämfört med samma månad året innan. Stockholm har under året fram till och med april haft en ökning av internationella gäster med +8%.

De europeiska länderna utanför Norden hade en utveckling på +22%. Besökare från flera länder i Europa har ökat kraftigt under april. Till dessa hör Spanien, Italien, Tyskland, Nederländerna och Schweiz. Även den positiva trenden av antalet besökare från USA fortsätter, övernattningarna under april ökade med +31% och hittills i år med +28%.

För kinesiska besökare har antalet gästnätter stigit kraftigt varje månad under 2017.

– i ser nu att Stockholm står starkt som attraktivt internationellt resmål, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm.

– Stockholm är en öppen stad och det står vi starka i.

Jämförelsen mellan 2016 och 2017 kompliceras på grund av att påskhelgen inföll 2017 under april, och 2016 under mars. Sammantaget båda månaderna noterar blev resultatet en uppgång totalt sett på +5%, +9% för utländska besökare och +4% för svenska gäster.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)