Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev gläder sig åt högt betyg från resenärer

Flera av Flygbussarnas linjer toppar Transdevs kundnöjdhet, bland annat linjen Liljeholmen – Arlanda. Foto: Ulo Maasing.

Flera av Flygbussarnas linjer toppar Transdevs kundnöjdhet, bland annat linjen Liljeholmen – Arlanda. Foto: Ulo Maasing.

Buss- tåg och båtoperatören Transdev får mycket högt betyg av resenärerna enligt en undersökning bland 11 000 kunder som företaget har låtit göra. Allra nöjdast är de som reser med Transdevägda Flygbussarna där Bromma- och Arlandalinjerna båda har en kundnöjdhet på över 96 procent. Inte långt därefter kommer flera busslinjer i Skåne, Skärgårdstrafiken i Göteborg och Krösatågen, det vill säga regionaltågen i Jönköpings län.

Många resenärer säger att det är enkelt att köpa biljett med kollektivtrafiken och att man känner sig trygg under resan. Allt fler resenärer är också nöjd med restiden och tillförlitligheten, att fordonen är rena och välstädade.

Den trafik som får högst betyg av kunderna är Flygbussarnas linje mot Bromma flygplats och de nya linjerna från Liljeholmen och Bromma mot Arlanda flygplats.

– Det är glädjande att se att kunderna är nöjda med Flygbussarnas satsningar på nya linjer. Även våra nystartade busslinjer i Skåne mellan Malmö-Lund och SkåneExpressen 1 och 2, där Transdev kör åt Skånetrafiken, har fått väldigt fina kundvärden, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör vid Transdev Sverige.

Utöver egna kundundersökningar gör även flera av trafikhuvudmännen egna mätningar, bland annat Öresundståg AB och Västtrafik. De senaste undersökningarna visar på fina omdömen och positiva trender.

– Öresundstågstrafiken har fått det bästa betyget någonsin, 7,8 av 10 i Öresundstågs AB:s mätning. Kunderna är mest av allt nöjda med personalen ombord på tågen. Tågpersonalens bemötande och service har stor påverkan på kundens sammantagna reseupplevelse. Undersökningen visar att fyra av fem kvalitetsområden har ökat sedan förra våren. Även punktligheten har förbättrats markant, trots id-kontroller, säger Daniel Rabelin, affärschef Transdev, affär Öresund.

Här är Transdevs egen topplista när det gäller kundnöjdhet:

Flygbussarna Bromma ​​​97%
Flygbussarna Bromma -Sundbyberg – Arlanda ​96%​
Flygbussarna Liljeholmen – Arlanda​​ 96%
Styrsöbolaget Älvtrafiken ​​​96%
Malmö-Lund, Kristianstad och Eslöv (buss) ​​95%
Styrsöbolaget Skärgårdstrafiken ​​94%
Krösatågen​​​​ 94%
Snälltåget ​​​​92%
SkåneExpressen (buss)​​​ 92%

Transdev gör två stora kundundersökningar om året.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)