Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussen lyfter resandet i Skåne

Resandet med de skånska regionbussarna ökar kraftigt. Foto: Karl-Johan Hjertström.

Resandet med de skånska regionbussarna ökar kraftigt. Foto: Karl-Johan Hjertström.

Bussresorna lyfter resandeutvecklingen med kollektivtrafiken i Skåne. Trots strul med tågtrafiken, både med infrastruktur och gränskontroller, har Skånetrafiken aldrig tidigare haft så många resenärer som i år. Under maj gjordes över 15 miljoner resor med Skånetrafiken.

Framförallt är det busstrafiken som ökar och då främst Skåneexpressen 1 – ackumulerat maj är den 16 procent. Den totala försäljningen nådde 258 miljoner kronor. Den nya Skånetrafiken-appen och periodkorten ökar mest.

– Det är mycket glädjande siffror. Aldrig har så många åkt med oss som i år, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Den ackumulerade resandeökningen är 1,7 procent vilket motsvarar över en miljon nya resor. Den ökade försäljningen beror på att antalet resor har ökat samt att tappet i resor över bron har minskat jämfört med tidigare.

Resandeutvecklingen i regionbusstrafiken är mycket stark. Skåneexpressen 1 har en 16 procentig resandeökning under året. Resandeutveckling för sträckan mellan Näset och Malmö är god. Det gäller även för stadsbussarna i Malmö och Lund. Bussresandet i Kristianstad ökar något medan Helsingborg visar oförändraade siffror.

– Resanden i tågtrafiken ligger dock under målet, något vi måste relatera till de många och besvärliga störningarna i infrastrukturen som vi har haft den senaste tiden. Det slår hårdast på tågresorna, men ger även följdeffekter på stads- och regionbussresorna, säger Linus Eriksson.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)