Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexbuss störst i Kronobergsupphandling

Nöjd vd för Flexbuss Sverige, David Lindquist.

Nöjd vd för Flexbuss Sverige, David Lindquist.

Flexbuss är största vinnare i den upphandling av skolskjutsar och serviceresor som Länstrafiken Kronoberg avgjorde på fredagen. Flexbuss vann uppdrag för 55 fordon. Upphandlingen omfattade totalt 252 fordon i flera olika upphandlingsområden.

Totalt deltog 41 företag i upphandlingen och av dessa får 30 företag avtal med Länstrafiken Kronoberg. Avtalstiden är sex år med start sommaren 2018.

Näst största uppdrag, 27 fordon, gick till Grimslövsbuss AB.

Enligt Länstrafiken är kostnaden i princip oförändrad för skattebetalarna trots betydande miljövinster och tydliga krav på anställningsvillkor för taxiförare. Kvalitetskraven inom Serviceresor har också ökat för både utförande och fordon.

När det gäller drivmedel kommer 205 av fordonen att köras på HVO, 10 på biogas, 1 på el och 9 på diesel. I två mindre upphandlingsområden har det inte ställts krav på att företagen skall redovisa sitt drivmedel.

– Som medarbetare på Flexbuss känner jag en stor glädje idag. Tilldelningen innebär för bolaget en större volymökning i Kronobergs Län, säger David Lindquist vd på Flexbuss Sverige AB.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)