Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Byggstart för ny bussdepå i Uppsala

SpadtagUppsals

Med gemensamma krafter tar Johan Wadman (trafikdirektör UL), Jonas Skovgaard (VD Gamla Uppsala Buss), Bertil Kinnunen (regionråd(S) och ordförande i kollektivtrafiknämnden) och Joachim Branteström (arbetschef Peab) det första spadtaget för den nya stadsbussdepån i Uppsala. Jobbet inleddes uppenbarligen med att skyffla undan en sandhög på platsen för depån.

Det symboliska första spadtaget för en ny stadsbussdepå i stadsdelen Fyurislund i Uppsala togs på fredagen. Anläggningen på cirka 11 000 kvadratmeter ska bestå av en administrations- och verkstadsbyggnad, servicebyggnader och en gaslagerbyggnad.

Depån kommer att ha plats för 180 bussar kopplade till ramper för bland annat uppvärmning. För att nå målet om en fossilfri kollektivtrafik 2020 kommer det att finnas tillgång till biodiesel, laddstolpar och biogas i depån.

Kostnaden för den nya depån beräknas till 850 miljoner kronor och den förväntas vara färdig under senare delen av 2019. Flytten till den nya depå kommer att innebära möjligheter till utveckling av ytan i centrala Uppsala där den nuvarande depån ligger.

Beslutet att bygga den nya depån togs av landstingsfullmäktige den 30 november 2016.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)