Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskt IT-företag inom kollektivtrafik sålt till fransk jätte

Franska Engie har köpt Göteborgsbaserade IT-företaget Icomera.

Franska Engie har köpt Göteborgsbaserade IT-företaget Icomera.

Det svenska IT-företaget Icomera, med bas i Göteborg, har sålts till den franska energijätten Engie med verksamhet i ett 70-tal länder i hela världen. Icomera är specialiserat på IT-lösningar i bussar och annan kollektivtrafik. Bland det man  arbetar med är fordonsdatorer, wi-fi ombord, infotainment och realtidsinformation för resenärer, uppkopplade fordon, fleet management, ecodriving, telematik och säkerhetsutrustningar.

Icomera grundades 1999 av fyra unga civilingenjörer från Chalmers och har sedan dess fått ett stort antal kunder inom busstrafik och annan kollektivtrafik i såväl Sverige som i andra länder, både i Europa och andra världsdelar.

Icomera anses idag vara världsledande när det gäller lösningar med wi-fi, datakommunikation med mera i bussar. Företaget har cirka 150 anställda runt om i världen. Enligt den senaste årsredovisningen uppgick omsättningen i Icomera till 252 miljoner kronor.

Engie har med åren utvecklats från att vara ett renodlat energiföretag till att arbeta inom en rad områden, äv en när det gäller kollektivtrafik. Bland annat har man genom dotterbolaget Engie Ineo utrustat 35 000 bussar med infosystem och andra IT-lösningar. Man arbetar också med att utveckla uppkopplade fordon.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)