Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snart bara elbussar i mångmiljonstad

För ett år sedan sattes 300 batteribnussar i trafik i den kinesiska storstaden Guangzhou. År 2020 ska alla 30 000 bussar och taxibilar i staden vara elektriska.

För ett år sedan sattes 300 batteribussar i trafik i den kinesiska storstaden Guangzhou. År 2020 ska alla 30 000 bussar och taxibilar i staden vara elektriska.

Den kinesiska storstaden Guangzhou planerar att inom några år ersätta alla stadsbussar som körs på fossila drivmedel med helt elektriska bussar, rapporterar den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua (Nya Kina).  Redan för ett år sedan sattes 300 batteribussar i trafik i staden och år 2020 ska samtliga 30 000 bussar och taxibilar i Guangzhou vara elektriska.

Samtidigt storsatsar staden på att stimulera försäljningen av elektriska bilar. Det ska ske genom att man sänker priset på elbilar, minskar underhållskostnaderna och bygger fler laddstationer. År 2020 väntas mer än 120 000 elbilar i trafik i Guangzhou. Då ska staden också se till att det finns 100 000 laddstolpar för dessa.

”Storguangzhou” har dryg 13,5 miljoner invånare. Staden ligger vid Pärlfloden, omkring 120 kilometer nordnordväst om Hongkong. Staden är den tredje största i Kina efter tvåan Beijing och ettan Shanghai.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)