Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tågstrul får Ikea att satsa på egna bussar för anställda

Ikea sätter in egna bhussar för sina medarbetare på grund av tågproblemen i Skåne. Foto: Wikimedia Commons.

Ikea sätter in egna bussar för sina medarbetare på grund av tågproblemen i Skåne. Foto: Wikimedia Commons.

Möbeljätten Ikea har tröttnat på tågproblemen i Skåne. Nu sätter företaget in egna, chartrade bussar för de 600 Ikeamedarbetare som bor i Lund/Malmö och som pendlar till Ikeas huvudkontor och butik i Älmhult. På de 15 Ikeabolagen i Älmhult arbetar 4 900 personer. Av dem pendlar 2 000, varav 600 från Malmö eller Lund.

Ikea bedömer att det varje år görs 400 000 tågresor till eller från Ikea i Älmhult.

Och nu har de allt mer omfattande tågproblemen lett till att Ikea sätter in egn bussar, till en början tre. Den trafiken kommer att pågå till den 22 juni. Sedan 15 år kör Ikea bussar för sina medarbetare mellan Helsingborg och Älmhult.

– Tågtrafiken har inte fungerat perfekt under våren, men de senaste veckorna har det blivit jättemycket sämre. Många har blivit försenade med flera timmar, våra medarbetare har inte kommit hem från jobbet, säger Mattias Hennius, presskommunikatör på Ikea of Sweden till Sydsvenskan.

– Informationen till resenärerna går ofta inte att få via app eller hemsida. Ofta står hundratals personer istället på perrongerna, väntar och väntar, när de istället hade kunnat jobba hemma eller jobba kvar en stund till på kontoret.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)