Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussarna och fotbollsklubb i samarbete

Succ´klubbewn Östersunds Fotboillsklubb och Flygbussarna inleder samarbete.

Succéklubben Östersunds Fotboillsklubb och Flygbussarna inleder samarbete.

Flygbussarna och Östersunds Fotbollsklubb (ÖFK) inleder ett samarbete med syftet att motverka utanförskap inom sporten och arbetslivet. ÖFK slog nyligen sensationellt ut storlaget Galatasaray ur Europa League genom att spela oavgiort i Istanbul efter att först ha besegrat Galatasaray på hemmaplan. Samarbetet är en del av  ett aktivt arbete från både Flygbussarna och ÖFK för att skapa en arbetsmiljö där tolerans, acceptans och gemenskap präglar vardagen.

– Det kan tyckas att ett bussbolag och en fotbollsklubb inte har något gemensamt, men vi är övertygade att vi kan lära mycket att av varandra. För oavsett om du är verksam inom idrott eller i näringslivet är inkludering och mångfald framgångsfaktorer. Vi vet att vi blir mer framgångsrika genom att ta ansvar för hela människan och ta vara på allas talanger, säger Camilla Tienso, marknadschef på Flygbussarna.

Östersunds Fotbollsklubb har länge varit drivande i HBTQ-frågor och blev nyligen den första HBTQ-certifierade elitidrottsklubben i Sverige. Flygbussarna har länge arbetat med frågor som rör jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen. Nu hoppas parterna hitta intressanta beröringspunkter som bidrar till att främja acceptans för olikheter och gemenskap inom sporten och arbetslivet.

– Allas lika värde handlar inte om mjuka värden, det handlar om att vinna nästa match, både på och utanför planen. Genom att jobba aktivt med mångfald och inkludering, oavsett diskrimineringsgrund, bygger vi våra framgångar. Vi hoppas att fler företag och idrottsföreningar följer vårt exempel och jobbar långsiktigt med inkludering och mångfald. Tillsammans kan vi skapa ett samhälle som har plats för alla och på vägen dit kan vi nå ännu bättre resultat, säger Lasse Landin, klubbchef på Östersunds Fotbollsklubb.

En studie från konsultföretaget McKinsey där 366 företag ingick visar att de företag med en heterogen blandning människor hade 35 % bättre avkastning än branschsnittet.

– Forskning visar att heterogena grupper är smartare än homogena. Att arbeta med människor med andra erfarenheter och synsätt gör att du måste utmana dina fördomar och tankebanor. På Flygbussarna har vi länge arbetat inkluderande, både i vår kommunikation och verksamhet men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Sedan flera år tillbaka deltar vi i Prideparaden i Stockholm. Inte bara för att vi vill gott utan för att det är ett klokt affärsbeslut, säger Camilla Tienso, marknadschef på Flygbussarna.

Flybussarna deltar även i år i Prideparaden i Stockholm – och har lagt till en lila linje i sin logga. Bild: Flygbussarna.

Flybussarna deltar även i år i Prideparaden i Stockholm – och har lagt till en lila linje i sin logga. Bild: Flygbussarna.

Även i år deltar Flygbussarna i Prideparaden i Stockholm, som hålls lördag den 5 augusti som kulmen på Stockholm Pride nästa vecka.

Under årets Prideparad kommer Flygbussarna delta med en flygbuss samt en Door to Gate-bil. För att hylla Pride, har ett lila streck adderats till den redan färgglada Flygbuss-swoschen. Flygbussarna blir helt enkelt ”driving with Pride”, vilket är deras Pridetema för i år.

Ombord på flygbussen kommer Alexandra och Theodore, som utgör Gaypodden, att sända podcast live. Podden kommer att publiceras på deras kanal.

Deltagarna i Flygbussarnas tåg består av medarbetare på Flygbussarna och Flygbussarna Door to Gate. Även supportrar till Sveriges enda HBTQ-certifierade fotbollsklubb, Östersunds Fotbollsklubb, bjuds in att gå med dem i paraden.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)