Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Konkursat Resevaruhus tas över av BIG Travel

BIG Travel Scandinavias vd Jan-Anders Holmqvist. Foto: BIG Travel.

BIG Travel Scandinavias vd Jan-Anders Holmqvist. Foto: BIG Travel.

Det är nu klart att BIG Travel tar över verksamheten i Resevaruhuset som nyligen gick i konkurs. BIG Travel har kommit överens med Resevaruhusets konkursförvaltare att ta över tillgångar som kundregister, varumärken, domäner med mera. Flera av Resevaruhusets medarbetare kommer också att erbjudas tjänster inom BIG Travel.

Resevaruhuset som grundades redan 1966 hade kontor i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Den personal som kommer att övertas kommer att arbeta i BIG Travels lokaler. Resevaruhusets nuvarande kontor kommer därmed att stängas.

– Vi ser fram emot att få utvidga vår verksamhet med både kunder och medarbetare från Resevaruhuset. Detta innebär också att vi ytterligare stärker vår position på resebyråmarknaden i Sverige, kommenterar BIG Travel Scandinavias vd Jan-Anders Holmqvist.

BIG Travel Scandinavia AB är moderbolag för Taptumkoncernens resebyråverksamhet. Bolaget med dotterbolag i hela Norden omsätter för verksamhetsåret 2017/18 cirka 1,3 miljarder kr och har närmare 200 medarbetare. Resevaruhusetgruppen omsatte år 2016 ca 260 mkr och hade ett trettiotal anställda.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)